Duofiets

06 - 4646 2816 | info@samenopdefietsmaarsbergen.nl

Samen op de fiets Maarsbergen:

zodat iedereen eropuit kan

Duofiets

Handig, leuk en gezellig

Daarom duofietsen


Fietsen brengt je in beweging, in de gezonde buitenlucht. De blik naar buiten is open, je voelt de wind door je haren of, als het even tegenzit, de regen op je gezicht. En zelfs dat kan een plezierige ervaring zijn.


Ouderen kunnen vaak niet goed of niet zo lang meer fietsen. Of ze durven het niet meer, vanwege het steeds drukker wordende verkeer. Op de duofiets kunt u gerust de weg op. De fiets heeft drie wielen, dus je valt niet om. Bovendien kan iemand anders het sturen en remmen voor zijn rekening nemen. Een veilig gevoel, ook voor wie wat vergeetachtig wordt.


Daarnaast hebben veel mensen behoefte aan een praatje. Waar kan dit beter dan op een duofiets? Op een duofiets zit je naast elkaar en kan je gezellig een gesprek voeren.

Voor oud en jong


De duofiets is perfect voor ouderen, maar ook voor jongeren die minder mobiel zijn. De fiets is voorzien van trapondersteuning zodat ook minder sterke fietsers er nog goed mee kunnen fietsen. U kunt dus ook als ouder uw kind meenemen.


Niet iedereen heeft familie en vrienden dichtbij wonen. Geen nood, u kunt ook een ritje maken samen met een van onze vrijwilligers.

Duofiets lenen?


Bel 06-4646 2816 of mail naar info@samenopdefietsmaarsbergen.nl met een verzoek om een bepaald dagdeel te reserveren.


U leent de duofiets van Stichting Mee-r-doen. Hiervoor stellen we een overeenkomst op. Als tegemoetkoming in de kosten, maakt u een vrijwillige bijdrage over.  Lees alle details.

Kaart wijst de weg


U krijgt een kaart mee waarop de voor een duofiets geschikte wegen staan. Op de kaart staat ook welke wegen niet toegankelijk zijn, bijvoorbeeld vanwege verkeersdrukte, een te steile helling of een te smal fietspad.

Fietst u mee?


Neem contact op om de duofiets te lenen, een vrijwilliger te vragen mee te fietsen, of om u aan te melden als vrijwilliger.


Telefoon/App:

06-4646 2816


E-mail: info@samenopdefietsmaarsbergen.nlSamen op de fiets Maarsbergen is mede mogelijk gemaakt door:

Samen op de fiets Maarsbergen is een initiatief van Stichting Mee-r-doen


Stichting Mee-r-doen organiseert en ondersteunt activiteiten voor mensen die ouder, minder mobiel of wel eens eenzaam zijn. Wij brengen bewoners van de Utrechtse Heuvelrug bij elkaar. Samen genieten we van het leven en van elkaars gezelschap.


Stichting Mee-r-doen,
Kolklaan 12, 3953 BM Maarsbergen